NÁVŠTEVNOSŤ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter

UBYTOVANIE V REGIÓNE

  • images/stories/reklama/afe_ponuka.jpg
  • images/stories/reklama/cmareklaenturadigtlac.jpg
  • images/stories/reklama/cmatapey.jpg
  • images/stories/reklama/demode_00011.jpg
  • images/stories/reklama/exohosting_2013.jpg
  • images/stories/reklama/grafiteknaplne1.jpg
  • images/stories/reklama/grafiteknaplne2.jpg
  • images/stories/reklama/grafiteknaplne3.jpg
  • images/stories/reklama/jarkopzimaweb.jpg
  • images/stories/reklama/kadernictvoangels_00000.jpg
  • images/stories/reklama/kadernictvosimona.jpg
  • images/stories/reklama/katanova.jpg
  • images/stories/reklama/ponuka na reklamu.jpg
  • images/stories/reklama/taxi_mima.jpg
Gotan Project: ako vznikla láska na prvé počutie E-mail

Skvelý deň, keď som pre seba objavil výnimočnú muziku: Doteraz si myslím, že písať kritiky na zahraničné filmy je dosť ubíjajúca práca. Hlavne, ak sa k vám každý týždeň posúvajú predovšetkým "krváky" a vy sa musíte snažiť dopozerať ich až do posledného titulku. Preto som požiadal o niečo normálnejšie a hlavne bez vrážd. A tak som dostal úlohu napísať čosi zmysluplné o filme, ktorý sa v ČR uvádzal pod názvom "Tančím abych žil" a na Slovensku "Tanec je môj život".
Scenár podľa skutočného príbehu Pierra Dulainea v hlavnej úlohe s hviezdou Antoniom Banderasom. Nielen pre tých, ktorí majú radi spoločenské a latinsko-americké tance a šťastné konce filmov, určite zaujímavý a pekný film.
Spomínané vystúpenie nájdete: TU alebo v rafinovanejšom a efektnejšom prestrihu: TU 

Vedel som, že tango je nielen tanec na čarovnú muziku, ktorá nemôže nechať človeka na pokoji. Vedel som, že tanečnice tanga sú takmer vždy očarujúce a že Katya Virshilas ako Morgan Fisher by svojim skvelým tanečným predstavením k životu prebudila (aspoň na chvíľu) aj umierajúceho starca. To všetko je v tomto filme, ktorý v primeranej dávke ochutili tým, čo každý úspešný film musí mať. A na vrchu tejto nie presladenej filmovej torty je jahoda, v podobe skvelej muziky. Nikdy predtým  som nepočul nič ani o skladbe Santa Maria (Del Buen Ayre),  ani o skupine Gotan Project. Kedy ich hrali v slovenských rádiach alebo v TV, keď takmer nikto z môjho okolia o nich nič nevie? To vlastne ani nie je podstatné, pretože pre mňa už zostane skladba Santa Maria (Del Buen Ayre) a vlastne celá tvorba GOTAN PROJECT výnimočná (a možno nielen pre mňa).
Autor: Ľubo Ondovčin

Ďalšie informácie o skupine a o ich vystúpení (február 2011 v Prahe) nájdete: TU

Spomínanú skladbu nájdete: TU Gotan Project a ich úžasné tango, táto super pesnička bola použitá aj vo filme s Jennifer Lopez a Richardom Gerem - Shall We Dance? 

GOTAN PROJECT je skupina založená v Paríži, ktorá spopularizovala žáner elektrotango. Skupinu tvoria Francúz Philippe Cohen Solala, Argentínec Eduardo Makaroff a Švajčiar Christoph H. Müller.

V roku 2003 vyhrali cenu BBC ako začínajúca skupina. Od roku 2000 vydali 7 albumov. Pieseň Santa Maria je z albumu Lunático z r.2006. Názov kapely Gotan Project vznikol prešmyčkou v slove tango (Go-Tan). Pretože presne o takéjto hudbe je tvorba tejto - u nás zatiaľ bohužiaľ ešte neznámej - formácie. V úvode asi nebol žiadny komerčný zámer. Partia kamarátov pridala ku klasickému tangu niekoľko moderných elektronických zvukov a vydali singel. Za ním nasledoval ďalší. Keď v ich vydavateľstve pochopili, že sa uvedeným singlom nebude dariť len tak pre nič za nič, padlo rozhodnutie vydať im celý album.
Ani na klasickej diskotéke, ani na domácej party si tento album nikto nepustí. Je špecifický. Úspech má najmä v kluboch a na špeciálnych diskotékach. O tom, že i o takúto hudbu je skutočný záujem svedčí fakt, že sa album predal v náklade 2 milióny kusov. Čo viac si priať? A pritom sa na albume spieva iba minimálne. A keď to už príde, tak ide o veľmi náročný spev, ktorý celú situáciu síce umocňuje, ale na druhej strane dramatizuje.
Klasické tango odeté do moderných tónov už ani nepripomína tango. Trojica pánov dokázala z tanga vyčarovať tajomný hudobný biely opar, ktorý sa nebezpečne vrýva do mysli poslucháča takmer 80. minút.
A nenudí, čo je veľmi pozitívne. Práve naopak. Aj keď by sa mohlo zdať, že ďalšia skladba už neprinesie nič nové, opak je pravdou. S každou novou pesničkou prichádza nový zážitok. Hudba je vynikajúca, čistá a veľmi príjemná. Ako sme už spomínali spev je iba okrajovou záležitosťou a nie je to zaiste na škodu. Najväčším zážitkom je však vidieť Gotan Project vystupovať naživo. Svoju hudbu doplňujú o mnohé vizuálne efekty, ktoré celú šou ešte viac umocňujú.
Napriek tomu, že ich možno nikdy nebudú hrať rádia (hranosťou sa vraj určuje kvalita), nikto z tých, ktorí Gotan Project poznajú nepochybuje o ich dokonalosti a profesionalite. Tú umocňuje i netradičný obal z tvrdého papiera, hnedej farby, bez akýchkoľvek fotografií, so strohými dôležitými informáciami.
Vydavateľstvo: iya Basta! France
Celkový čas: 78:48 
Odkaz na ich oficiálnu web-stránku:
GOTAN PROJECT

TRACK LIST:
01. Queremos Paz
02. Época
03. Chunga´s Revenge
04. Triptico
05. Santa Maria (Del Buen Ayre)
06. Una Música Brutal
07. El Capitalismo foráneo
08. Last Tango In Paris
09. La Del Ruso
10. Vuelvo Al Sur

BONUS TRACKS:
11. Nocturna (live)
12. Triptico (live)
13. La Cruz Del Sur (live)

Zdroj: TS MusicServer

 

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok